Κάντε κράτηση
Sun George Φοινικούντα
6943905266 - 27230 71375

Η Φοινικούντα

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μεσσηνίας, η Φοινικούντα προσφέρει ένα καταπληκτικό συνδυασμό που δύσκολα συναντά κανείς.

 

Βουνά και κοιλάδες με πυκνή βλάστηση, ατέλειωτες αμμουδιές, ορεινά χωριά χτισμένα μέσα σε πλατάνια και αιωνόβιους ελαιώνες, που διατηρούν ακόμη ανέπαφες τις παραδόσεις. Μόλις 30 μετρά από τα San George βρίσκεται η οργανωμένη κεντρική παραλία η όποια βραβεύεται επί συναπτά έτη με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυτικά του χωριού βρίσκεται μια από τις καλύτερες αμμώδεις παράλιες της Πελοποννήσου, - ο Ανεμόμυλος - μήκους 2 χλμ ενώ ανατολικά βρίσκεται η εξαιρετική παράλια της Λούτσας.

Από το λιμανάκι του χωριού μικρά καΐκια ξεκινούν κατά τους θερινούς μήνες ημερήσιες εκδρομές στα απέναντι ερημονήσια Σχίζα, Σαπιενζα και Βενέτικο, εκ των οποίων το πρώτο και μεγαλύτερο εξ’αυτων είναι καλυμμένο από δάσος κουμαριάς. Εχοντας ως ορμητήριο την Φοινικούντα μπορείτε να εξερευνήσετε τις χάρες της Μεσσηνιακής γης. Σε απόσταση λίγων χιλιόμετρων βρίσκεται η Μεθώνη κι η Πύλος στις οποίες αξιόλογα μνημεία τα όποια αξίζει να επισκεφτείτε είναι: Στην μεν Μεθώνη, το επιβλητικό της Κάστρο, το Παλαιοχριστιανικό Κοιμητήριο του Αγίου Ονούφριου, ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Βασιλείου και ο Ναός του Αγίου Λέοντα. Στην δε Πύλο το Νιόκαστρο και το Παλαιόκαστρο, τον όρμο της Βοϊδοκοιλιάς, ένα τοπίο εξαιρετικού κάλλους, καθώς και το βραχώδες νησάκι Σφακτηρία. Όλα αυτά είναι που κάνουν την Φοινικούντα, ένα μοναδικό προορισμό, για τις διακοπές σας. Μια περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε και θα σας μείνει αξέχαστη!

 

Βρείτε μας στις παρακάτω πλατφόρμες και κάντε την κράτηση σας

Πληρώστε εύκολα και γρήγορα